Selecteer een pagina

De beste tijd van je leven hebben tijdens een fantastische vakantie en tegelijkertijd een taal leren: alles is mogelijk wanneer je een taalreis boekt!

Misschien is dit helemaal nieuw voor je en ben je nieuwsgierig, of heb je wel eens een taalreis gedaan en is het zo goed bevallen dat je je taalvaardigheden wil verbeteren of nog een andere taal wilt leren: alle redenen om een taalreis te boeken zijn geldig.

Zeker de laatste decennia is reizen in combinatie met een taalcursus zeer populair geworden. Het kan zijn dat je een beetje een “stoffig” beeld van een taalreis had; iets wat alleen bejaarden doen, met bezoekjes aan musea en kerken…kortom een suffe, saaie vakantie. Dit is echter het tegendeel. Steeds meer jongeren boeken een taalreis, dit om verschillende redenen. De één heeft gewoon zin in een geweldige vakantie, wil andere mensen leren kennen en ondertussen een taal leren, een ander heeft taalvaardigheden nodig voor een vervolgstudie of baan en vindt dit een uitstekende combinatie van leren en ontspannen. Zo zijn er nog veel meer motieven waarom een taalreis de perfecte oplossing is om een taal te leren.

Het aanbod van taalreizen

De meeste taalreis-organisaties hebben een groot aanbod van taalcursussen in verschillende landen, met een nog grotere reeks aan (spannende) activiteiten en leerzame excursies. Het kan zijn dat een organisatie (of een stad) sportieve activiteiten aanbiedt, zoals voetballen, raften of skiën; er zijn in bijna elke stad wel interessante culturele programma´s te vinden, zoals het bezichtigen van historische gebouwen, een bezoek aan het theater of thema excursies; je kan kennismaken met de plaatselijke uitgaansgelegenheden en lokale gerechten proeven. Een middagje winkelen is natuurlijk ook nooit weg. Danzij al deze activiteiten, excursies en bezigheden verbeter je ongemerkt je taalvaardigheden. Door actief om te gaan met andere cursisten en lokale bewoners, breng je je taalvaardigheden direct in de praktijk. Het is wel gebleken dat dit één van de beste manieren is om een taal te leren. En niet alleen leer je een taal, maar tegelijkertijd leer je ook de cultuur van het land kennen. Het is echt interessant om te weten te komen hoe de lokale bevolking leeft en wat hun gewoontes en gebruiken zijn. Wanneer je dus een taal leert, kan je direct een gesprek aanknopen met lokale jongeren, waardoor de communicatie een stuk soepeler zal verlopen.

Over het algemeen heb je de mogelijkheid om een taalcursus te kiezen die op maat gemaakt is: of het nu zakelijk Frans, medisch Spaans of commercieel Chinees is, een intensieve taalcursus of een privécursus van één-op-één, de meeste taalorganisaties zullen ervoor zorgen dat aan jouw behoeften voldaan wordt. Een taalcursus van 2 weken, 6 weken of 12 weken: ook over de duur wordt vaak niet moeilijk gedaan.

Al met al zijn er heel wat redenen om een taalreis te boeken. Je zult gegarandeerd plezier hebben en de taal onder de knie krijgen!

Wat zijn de voordelen van een taalcursus thuis volgen?

Een taalreis is natuurlijk een unieke ervaring. Het biedt je daarnaast de kans om een taal echt onder de knie te krijgen. Maar heb je geen tijd of budget voor een zo’n taalreis? Dan kun je ook kiezen voor een goedkope taalcursus. Zo’n cursus kan je ergens op locatie volgen. Maar steeds vaker doen mensen dit ook vanuit huis. In een online leeromgeving vind je dan al jouw lesmateriaal. Je kunt eenvoudig opdrachten inleveren en digitaal examen doen. Soms moet je naar een speciale examenlocatie. Dit verschilt per aanbieder. Populaire aanbieders van taalcursussen zijn LOI, NTI, NHA en Laudius.

  • Een taalcursus vanuit huis volgen is veel goedkoper
  • Het bespaart je veel tijd
  • Je kunt het op je eigen tempo volgen
  • Uitstekend te combineren met je huidige baan en gezinsleven
  • 24/7 toegang tot al het lesmateriaal en goede begeleiding van een ervaren docent