Selecteer een pagina

Het leren van een nieuwe taal is iets dat veel mensen graag zouden doen, maar het is ook iets wat veel mensen vaak uitstellen. Van uitstel komt echter vaak afstel en dat is eigenlijk enorm zonde! Daarom is het ook gewoon enorm belangrijk om even door te pakken in plaats van het steeds uit te stellen. Daarom de vraag: met welke taal ga jij morgen beginnen?

Portugees?

Wist je dat er wereldwijd wel 200 miljoen native speakers in het Portugees zijn? Dit aantal is alleen maar groeiende en er wordt verwacht dat dit in 2050 wel 335 miljoen mensen zullen zijn. Als je deze taal spreekt, kan je dus met enorm veel andere mensen communiceren in deze taal en dat maakt je super interessant en relevant voor het bedrijfsleven! Er zijn in Nederland namelijk nog niet veel mensen die goed Portugees spreken.

Chinees natuurlijk!

Chinees, of eigenlijk Mandarijn, wordt steeds belangrijker. China heeft sinds kort de grootste economie ter wereld en is daarom van extreem belang op zakelijk gebied voor Europa en Amerika. Als men zaken wilt doen in Azië, is de beheersing van de Chinese taal een absolute must. Een leuk feitje: als je Chinees spreekt, kun je met 1 op de 6 mensen op de wereld in hun moedertaal spreken. De populatie van China is namelijk immens groot. Daarnaast lijkt het leren van Chinees heel moeilijk omdat je de tekens niet kent, maar eigenlijk is Chinees best makkelijk om te leren. Mandarijn-Chinees heeft namelijk een redelijk simpele grammatica, omdat werkwoorden niet vervoegd worden. 

Let’s get Spanish

Na Chinees verwacht je Engels misschien als tweede meest gesproken taal ter wereld, maar dit is gek genoeg niet waar. Het is namelijk Spaans! Spaans is namelijk de officiële taal in 21 verschillende landen. Wat je misschien ook nog niet wist, is dat Spaans de officiele taal van de VN en de EU is. Voor de toekomstige diplomaten en politici is de beheersing van de Spaanse taal dus een absolute must! Je kunt met behulp van een spel Spaans leren met bijvoorbeeld deze escape room in Amsterdam.

Naast deze talen kun je natuurlijk nog oneindig veel kanten op. Kijk zeker eens op de website van EBC taleninstituut om te kijken wat er mogelijk is!